Financiering (groene hypotheek)

Je wilt een nieuwbouw woning kopen, misschien wel voor de eerste keer. Dat betekent dat je met een hypotheek te maken krijgt. De woningen in bouwplan Vouerweg worden vrij op naam verkocht. Er is dus geen overdrachtsbelasting (6%) verschuldigd. De adviseurs van De Limburg Makelaar en Ruijters Makelaardij kennen de specifieke situatie rondom het project Vouerweg. Zij helpen u graag de lasten en lusten in de voor u juiste balans te brengen.

Veel gestelde vragen

Hoeveel kan ik lenen?

Je vraagt je af of je de koop financieel aankunt en hoeveel je kunt lenen. Met de op deze site aangegeven maandlast krijg je een eerste indicatie*. Je kunt natuurlijk een vrijblijvend gesprek aanvragen met onze adviseurs.

Welke hypotheekvorm past bij mij?

Er zijn veel verschillende hypotheekvormen. Samen met onze adviseurs kun je bepalen welke hypotheekvorm het beste aansluit bij jouw wensen en mogelijkheden. Je nieuwe hypotheek komt mogelijk in aanmerking voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Daarmee krijg je korting op de hypotheekrente. Op 1 juli 2009 is de NHG-grens verhoogd van € 265.000 naar € 350.000.

Hoe zit het met de hypotheek tijdens de bouw?

Bij nieuwbouw wordt het geld van de hypotheek op een zogenaamde bouwdepot (rekening) gestort. Via het bouwdepot kun je tijdens de bouw van uw woning de rekeningen van de aannemer betalen.

Kan de aannemer failliet gaan?

De woningen worden gebouwd met garantieverstrekking door Woningborg N.V., onder de naam Woningborg-certificaat. De Woningbouwborg Garantie- en waarborgregeling beschermt de kopers van de nieuwbouw woningen tegen de risicos van een eventueel faillissement van de bouwonderneming tijdens de bouw en bouwkundige gebreken na oplevering.

Hoe ga ik om met dubbele lasten?

Soms loop'je sneller tegen een nieuw huis aan dan verwacht. Je koopt het, terwijl je je huidige woning nog niet verkocht hebt. De overwaarde van je huidige woning kun je nog niet gebruiken om het nieuwe huis te financieren. Dat kan pas als je oude huis verkocht is. Het financiële tekort kun je opvangen met een overbruggingslening.

Hoe kan ik de overwaarde benutten?

Doorstromen naar een andere koopwoning hoeft je niet altijd meer te kosten. Je kunt de overwaarde van je huidige woning gebruiken bij de aankoop van je nieuwe woning. Je hoeft dan minder te lenen. Je kunt de rente van je huidige hypotheek vaak ook meenemen naar de nieuwe hypotheek.

Voor meer informatie kun je vrijblijvend gesprek aanvragen met onze adviseurs.

* Maandlast berekening op basis van 10 jaar vast tegen 4% rente, 50%   aflossingsvrij en belastingtarief 52%.

stel je eigen huis samen